Malinowe serniczki polecają się na…!!!
Malinowe serniczki
Malinowe serniczki polecają się na śniadanie. Tak naprawdę możecie sobie je przygotować również na inną porę dnia – drugie śniadanie, podwieczorek. Ten serniczek świetnie sprawdzi się również jako fit deser. Jest to fantastyczny przepis dla osób, które nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni, podobnie jak ja, dlatego szukam prostych i szybkich dań do przyrządzenia i lubię się nimi podzielić 🙂
Czas przygotowania 10 minut. Czas pieczenia około 30 minut.
SKŁADNIKI:
- 400 gram twarogu (u mnie półtłusty)
- 5 łyżek kaszy manny nieugotowanej
- 4 jajka
- 3 łyżki dowolnego słodzidła (u mnie cukier kokosowy)
- maliny – mrożone lub świeże
PRZYGOTOWANIE:
Ser wymieszać z kaszą manną. Jajka ubić z cukrem na pianę. Wszystko razem wymieszać. Do przygotowanych kamionek ułożyć na dnie kilka malin. Na maliny wyłożyć łyżką przygotowane ciasto, do którego na wierzch wcisnąć maliny. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec 25-30 minut.